Yumurtadan 70 kat daha fazla protein içeriyor: Lor peynirinin faydaları nelerdir, nasıl yenir?
Diğer peynirlere göre daha az tüketilen bu peynir aslında bağışıklığı güçlendiriyor ve tok tutan besin grubu içerisinde yer alıyor. Bağışıklığı zayıf olan ve protein ihtiyacı olan bireylerin tüketmesi gereken bu peynirin adı lordur. Tansiyon hastalarının bile favorisi olan lor peynirine gelin yakından bakalım!
LOR PEYNİRİN FAYDALARI: BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDEN KAS İYİLEŞMESİNE
Lor peyniri, içerdiği serum proteini sayesinde vücuttaki bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli katkı sağlayan bir besindir. Özellikle sporcuların tercih ettiği bu peynir, sadece sağlıklı beslenmede değil, aşırı antrenman sonucu oluşan kas yaralanmalarının tedavisinde de etkili olabiliyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için lor peyniri tüketmek çeşitli mineraller, vitaminler ve özellikle biyolojik değeri yüksek olan serum protein içeriği ile desteklenmektedir. Lor peyniri, inek peynirinden elde edilmesine rağmen antijenik proteinler içermemekte ve özellikle yumurta alerjisi olan bireyler için biyolojik değeri yüksek bir protein alternatifi sunmaktadır.
Lor peynirinin içerdiği serum proteini vücuttaki tüm proteinlerin ve kas proteinlerinin daha etkili sentezine katkıda bulunur. Bu özelliği aşırı antrenman sonucu oluşabilecek kas yaralanmalarını iyileştirici etki gösterebilir.
LOR PEYNİR NASIL YENİR?
Bu pahalı peynir sadece hamur işleri ve makarnalarda değil, günün her saatinde atıştırmalık olarak da tüketilebilir. Özellikle diyet yapanlar az tuzlu kahvaltılık lor peyniri ile diyetlerini zenginleştirebilirler. 100 gram lor peynirinde 700 mg kalsiyum bulunması, onu besleyici ve doyurucu bir seçenek haline getiriyor.
Lor peyniri, peynire benzer yoğunluğa sahip olmasına rağmen yumuşak bir yapıya sahiptir. Taze lorun çıtır dokusu ve hafif tuzlu tadı her yaştan insanın keyifle tüketebileceği bir lezzet sunuyor. Tuzlu ve tuzsuz olmak üzere iki çeşidi bulunan lor peyniri, içerdiği mineral ve vitaminlerle kemik sağlığına da olumlu katkı sağlayabiliyor.